31. heinäkuuta 2013

Halvat ja ihan hyvät verhot


Viime viikolla ostin poikkeuksellisesti valmisverhot olohuoneeseen. kun löytyi sopivanväriset ja muutenkin passelit, enkä oikein ehtinyt/jaksanut ruveta ompelemaan. Kun mallailin niitä verhotangolle ennen kunnon ripustusta, kuului lasten suusta heti tuomio: "Halvannäköiset, vääränväriset eikä yhtään oikeaa tyyliä".

Ensimmäinen arvio osuikin nappiin, verhot olivat halvat: kaksi 250 cm pitkää verhoa rypytysnauhoilla vain 12,99 (Ikea Marmorblad). Eipä tuolla hinnalla enää kannattanut lähteä kangasta etsimään saati ompelemaan. Verhokangas on ihan ok, helppo silittää, ja verhotkin näyttävät nyt silitettyinä ja oikeanmittaisina mielestäni hyvältä ikkunassa. Ja tyylikin on ihan kohdallaan - raidat ovat samaa tummansinistä kuin matossa ja ovat tasapainoittava pari viereisen seinän tummalle tapetille.

Tyynyt nojatuoleihin tuunasin kaappiin hautautuneista, käyttämättä jääneistä Kodin1 Anno-sarjan tyynynpäällisistä, joista leikkasin puolet kuviosta (vääränvärisen osuuden) pois ja ompelin ne pitkulanmallisiksi. Tyynyn kuvio toistaa kaapin päällä olevan pullukan kynttilänjalan (kirpparilöytö muutamalla eurolla) muotoja ja väriä.




























Ei kommentteja: